5:2 dieten, ursäkta va?


Denna helg har moder natur minst sagt haft PMS. Inget skämt, det har snöat, haglat och regnat. Vart försvann det varma vårvädret?

Eftersom att vädret har varit så dåligt idag har jag uträttat lite hushållssysslor. Tvättat mina kläder och även strukit kläder. Och vet du farmor, jag har inte gjort hål på några kläder denna gång då jag använde strykjärnet.

Ikväll tänkte jag faktiskt bara läsa en bok, tvätta lite mer kläder och förbereda mig för inkommande jobbvecka. Men innan dess så tänkte jag ta upp ett ämne som väckt många tankar hos mig.

Fick höra denna vecka om hur bra 5:2 dieten är, ni vet den då man 2 dagar i veckan inte äter något. För mig känns detta hemskt, vem tusan sysslar med en sån diet? Det kan ju inte finnas några fördelar med den. Ja jag vet, det har forskats massor om det bla bla bla. Men i 5,5år har människor påpekat åt mig hur viktigt det är att äta och speciellt regelbundet. Inte skippa någon måltid för då mår kroppen dåligt.

Om man skippar mat en lång tid så nästa gång du äter något sparar kroppen denna mat för att den tror att du inte kommer få mat igen på en lång tid. Alltså det är inte bra för kroppen. Det är iaf vad jag lärt mig på ätstörningskliniken, av skolsyster, av alla vänner och familj. Skippa inte måltider. Så ni som håller på med 5:2 dieten, sluta omedelbart med den och börja leva hälsosamt och träna istället för att skippa måltider. Nån som håller med mig?

//Carco

7

Gillar

Kommentarer