Bomben i Norrköping

I går var det minst sagt kaos inne i stan i Norrköping och detta var på grund av ett okänt föremål. Själv var jag i Linköping när allt detta inträffade så det påverkade inte mig mer än att min buss blev lite sen.

Så här stod det på norrkoping.se :

Polisen uppdaterade oss med information väldigt ofta och sent igår kväll var situationen under kontroll och alla avspärrningar togs bort med föremålet. Så här stod den på polisens hemsida igår:

18.50 nationella bombskyddet har nu säkrat det misstänkt farliga föremålet samt även den bil som föremålet låg under. En ytterligare undersökning av det misstänkt farliga föremålet kommer om möjligt att genomföras på annan plats efter att föremålet transporteras bort. De stora avspärrningarna tas nu bort eftersom faran för explosion nu är över. Nya avspärrningar kommer att göras i närområdet omkring själva brottsplatsen på Nya Rådstugugatan.
19.03 den nya avspärrningen omfattar någon ingång till bostäder i anslutning till brottsplatsen. De boende i de aktuella trappuppgångarna kommer att ledsagas av polis till sina bostäder. Boende uppmanas att ta kontakt med poliser på platsen.

19.13 polisen kommer nu att fortsätta att arbeta med utredningsåtgärder för att komma vidare i brottsutredningen gällande försök till mord. Dörrknackning i närområdet kring brottsplatsen kommer att genomföras, samt en kriminalteknisk undersökning som syftar till att om möjligt säkra spår som kan ha betydelse för utredningen.

19.52 bilen i anslutning till det farliga föremålet är tagen i beslag och bärgas från platsen för en kommande kriminalteknisk undersökning.

20.20 Polisen kommer under resten av kvällen och natten att ha utökade resurser i Norrköping. Syftet med resursförstärkningen och målsättningen för polisen i Norrköping är att arbeta trygghetsskapande och med hög grad av synlighet. Det bör i sammanhanget betonas att det inte finns några konkreta omständigheter som tyder på att ytterligare grov brottslighet är att förvänta i närtid i Norrköping.

Allt gick bra, slutet gott allting gott!

Just nu sitter jag som bäst på tågstationen i Norrköping och väntar på tåget, som vanligt är det förseningar.

//Carco

3

Gillar

Kommentarer