#Dammenbrister

#dammenbrister: Sexuella trakasserier och övergrepp förekommer även i Svenskfinland

Idag släpptes sajten Astra.fi där det finns en namnlista där 6111 stycken kvinnor kräver att tystnaden kring sexuella trakasserier i Svenskfinland bryts. Jag är en av de som skrivit under namninsamlingen. Dessutom släpps olika vittnesmål under dagen som man kan läsa om på sajten.

”Alltför många män och pojkar slipper i nuläget stå till svars för sina handlingar. Därför vill vi blottlägga de trakasserier och övergrepp som sker. Ankdammen är liten och många av våra partners, kollegor, pappor, bröder, söner, släktingar, vänner, bekanta, chefer, lärare och anställda är bästa broder med varandra. I en liten social enhet är det svårt att våga säga ifrån då man vet att många kommer att hålla förövarna om ryggen.

Men vi vet vilka ni är. Och våra berättelser vittnar om vad ni gjort.” – Hämtat från Astra.fi

Även jag har varit med om sexuella trakasserier, i några fall har jag varit tvungen att göra polisanmälan och det som är så synd då är att polisen säger att de inte har resurser att göra något. Dessa sexuella trakasserier händer allt för ofta och det måste göras något åt det oberoende av vilken typ av sexuella trakasserier eller övergrepp det är.

På bloggen dyker det upp kränkande kommentarer titt som tätt och dessa är verkligen inte okej. Varken på internet eller i det riktiga livet.

”Vi kräver nolltolerans mot sexuella trakasserier, sexuellt utnyttjande och våld. Vi vänder oss mot den rådande tystnadskulturen.

Alltför många av vittnesmålen i (hashtag) dammenbrister handlar om att övergrepp skett under andras ögon, ögon som valt att se bort. Nu får det vara nog. Nu har vi slutat tiga. ” – Hämtat från Astra.fi

//Carco

3

Gillar

Kommentarer