Demonen Flykten Kontrollbehovet

Demonen som gjorde livet till ett helvete. Flykten från det jobbiga. Kontrollbehovet. Det är bara några av de saker som jag levde med när jag var sjuk i ätstörning. 5 år var jag sjuk.

Varför tar jag nu upp detta? Jo jag har läst ut boken är Maria och Demonen - En vuxen anorektikers dagbok. Trots att hennes liv och mitt liv är oerhört olika samt olika bakgrund, så känner jag igen mig i hennes historia så mycket. Känslorna hon beskriver och demonen som styr vardagen.

Att läsa om hennes historia och hur hon blev fri från sjukdomen har gjort att jag själv fått bearbeta min sjukdomstid. Jag har slungats tillbaka till gamla känslor och funderat kring hur jag hade det. Boken väckte många minnen.

Även om den gjorde det, var det välbehövligt för min skull att läsa boken. Dock bör det sägas att vissa delar i den kan vara triggade, särskilt om man är mitt uppe i en ätstörning. Samtidigt kan boken vara till hjälp, se att det finns hopp. Ett friskt liv utan ätstörning.

Nästa bok som står på tur lär bli en feelgood bok.

och farmor, tack för att du vågade ge mig boken. Den har gett mig massor och det har varit skönt att få känna att andra gått igenom samma känslor och skit som jag gjort.

//Carco

Gillar

Kommentarer