Det är helt galet!

Imorse började jag med ett möte med en tjej på kommunen som har hand om allt med könsstympning och barnäktenskap. Hon är jobbar med att informera skolor, myndigheter osv om dessa frågor och utbilda t.ex. skolsköterskor och kuratorer hur de kan göra om de får veta att någon är könsstympad, skall bli eller snart skall bli bortgift i hemlandet.

I och med att jag är ambassadör för svenska fn förbundet för projekt flicka som just handlar om att stoppa barnäktenskap och könsstympning är detta väldigt relevant! Vi spånade lite idéer på vad man kan göra i Norrköping för att belysa förbundets projekt och har lite idéer pågång.

Men vet ni vad som är helt galet! Under sommarlovet åker många med föräldrarna till deras hemland, vilket ni kanske vet. Under denna resa sker en förlovning och giftemål, dessa är alltså underåriga. När dom blivit 18 år återvänder dom kanske till Sverige, men då kan man inget göra för då är de redan myndiga.

Nu har Linköpings kommun gått ut med statistik för denna sommar och det är hel 17 personer som är underåriga som har försvunnit från Sverige under sommarlovet. 17 personer! Det är helt galet!

Känner verkligen att jag brinner för mitt uppdrag som ambassadör och hoppas verkligen att jag kommer få jobba med liknande frågor i framtiden!

//Carco

6

Gillar

Kommentarer