Det finska guldet

Som ni vet så är det söndag och det innebär ett FINLANDSSVENSK I SVERIGE inlägg. Något som jag har saknat fruktansvärt mycket är allt finskt godis. JA, självfallet har jag saknat vänner och familj, men utöver det är det alla finska delikatesser. Det finska guldet som i detta fall inte är skogen. För mig är det finska guldet alla galet goda finska godisar!

Ja det finns vissa finska godissorter i Sverige, det gör det. Men det som irriterar mig mest är när det släpps en ny fazer chokladplatta i Finland och så tar det kanske flera år innan den anländer till Sverige. Nu finns det en fazer chokladkaka med smaken dominokex. Den längtar jag helt galet mycket efter, men det lär ta sin lilla tid innan den kommer hit.

Så nu när jag var på hemmaplan över påsk, då storhandlades finskt godis! Yummie säger jag! Men ifall någon i Västerås eller Norrköpingstrakterna känner till någon butik som säljer det nyaste på godisfronten från Finland, kommentera! Måste ju stödja mitt hemland trots att jag bor i Sverige ;) Nej men vissa saker saknar man lite extra på fredag eller lördagskvällarna! Såsom vissa fazers chokladkakor eller Brunbergs kyssar!!!!!

//Carco

Gillar

Kommentarer