Det har blivit dags för min bröstoperation

Imorgon bitti när jag vaknar ska jag kliva in i duschen, tvätta mig med en bakteriedödande tvål och gå till kirurgiavdelningen på sjukhuset.

Är jag nervös? Nej verkligen inte! Dock är det många känslor son pågår i mitt inre.

Det är ingen stor operation, men det att jag nu är nöjd med hur jag ser ut och att den kroppsdel på mig själv som jag är mest nöjd med råkar vara mina bröst. Det gör inte saken bättre.

"Det blir bara ett litet ärr". Ja och? Det spelar väl ingen roll för mig vad andra tycker om det. Det kommer ta tid för mig att acceptera mitt nya ärr.

Efter min blindtarmsoperation fick jag 3 små ärr på min mage. Aldrig har någon påpekat dessa för mig. Aldrig har någon kommenterat dem. För mig tog det dock flera år innan jag accepterade mina ärr. Samma sak gäller nu.

Der må vara en liten operation, ett litet ärr och en liten skitsak, men för mig är det en stor grej. För mig innebär det att min kropp ska förändras. Det kommer ta tid för mig att acceptera detta ärr. Det kommer ta tid att läka. Tiden läker alla sår, javisst. För mig kanske det tar lite längre att låta det sjunka in i huvudet.

Du kanske tycker att det låter löjligt, men jag anser att det är okej att fälla några tårar över det och fundera över det en stund. Så känner jag. Jag tar det som det kommer.

Imorgon ska klumpen i mitt bröst opereras bort, vilket är oerhört skönt. Nu håller jag tummarna för att det är en ofarlig klump så livet kan gå vidare.

Håll tummarna för att allt går bra nu!

//Carco

Gillar

Kommentarer