En av årets bästa helger är förbi

Okej, jag har lovat att jag ska berätta så here it comes! För ett tag sen fick jag testa på något som var sjukt kul, men samtidigt aningen läskigt. Jag är inte höjdrädd, men jag fick en rejäl adrenalinkick!

Inslaget som vi skulle göra handlade om att tvätta fönstren på Skrapan i Västerås, vilket är en byggnad på cirka 80 meter. För att tvätta fönstren så måste man hissas ner i en lina och på så vis göra det och det fick jag testa på. Sjuuukt kul, hade gjort det igen om en sån möjlighet hade dykt upp.

För er som vill se inslaget hittar ni det HÄR. Annars är det bara att kika på lokala nyheter i Västmanland i fredags, Rapport eller Sverige idag så ser ni inslaget.

Förutom att hänga i linor på hög höjd har jag varit och hälsat på en nära vän i Umeå. Gissa lm vi pratat, skrattat och haft det himmelens kul.

Och att få prta dialekt, nuförtiden vet jag inte vad jag har för dialekt. Även om jag pratade med henne som är från samma by som mig så switchade jag till standardsvenska hela tiden. Så det är lite ovant att prata dialekt i Sverige, även om jag absolut inte vill tappa den. Men de enda gånger jag pratar dialekt är ju när jag ringer hem och pratar med familjen.

Så att prata dialekt har varit sjukt skönt! Meeen  måste bara berätta! Ringde min sambo nu i helgen och så säger jag "E du hejm". Det var ett tecken på att jag pratat mer dialekt än vanligt och då svänger till dialekt med honom, vilket jag aldrig annars gör. Med honom är det standardsvenska som gäller då han är från Sverige.

Hursomhelst. Förutom att prata dialekt har vi fikat, käkat och haft det oerhört trevligt.

Så nu har jag laddat mina batterier med härlig energi och pepp. Nu väntar 8,5 timmes resa hem igen och sen sova och jobba, men jag är väldigt pepp på det då helgen varit så bra.

//Carco

Gillar

Kommentarer