En av mina svagheter

Mitt körkort har jag nu haft i 4 år, hur galet är inte det, vart tog åren vägen? Och en av mina svagheter hör till bilkörandet.

Någon månad efter att jag hade fått mitt körkort skulle jag göra en snygg utbackning ur garaget med pappas bil. Tror ni inte att bilens nos tog i dörren och skrapade upp bilen lite? Det är den enda gången jag skrapat i en bil, men att parkera och backa ut från en parkeringsplats, det är jag inte bra på.

I somras när jag jobbade på lokaltidning var mitt mål att inte skrapa i någon av redaktionsbilarna och det målet klarade jag. Andra var nervösa över att träffa nya kollegor, hur rutinerna skulle bara, ens första uppdrag, medan mitt stora orosmoment var bilen och parkerandet. Eftersom jag inte själv äger någon bil blir det sällan som man övar att parkera och när det väl är dsgs upptäcker man hur värdelös man är.

Nu under min praktik är bilkörandet en del av den och även parkerandet. Bilkörandet flyter på, men ibland tar det sin lilla tid att backa ut bilen, försiktigt försiktigt. Gissar att många haft roande stunder åt mitt utbackande, men bättre att vara försiktig än att skrapa i någons bil?

Nu är jag inte super dålig på att parkera, det är väl snarare att det tar lite tid. Men jag kan bli betydligt bättre om jag får öva mig. Så är det väl med allt.

Påtal om bilar och trafik så fick jag uppleva någon som är betydligt betydligt sämre än mig på bilkörning. Hur lyckas man ens med detta?

Måste säga att inte ens jag är så här klantig och jag hoppas verkligen inte att jag ska göra något liknande, men man ska aldrig säga aldrig.

//Carco

Gillar

Kommentarer