En orättvis värld

Det här med lokalsinne och att kolla på saker två gånger innan man åker någonstans... inte min starka sida så att säga.
Så när jag kom fram till Stockholm begav jag mig till Hötorgshallen i jakt på Runebergstårtor.

Och jag hittade 2!

Underbart enligt mig! Sen var det dags att bege sig till Ersta Hotell & Konferans, trodde jag.. Så jag tog tunnelbanan till Medborgarplatsen och gick en lång omväg dit. Väl framme känns det lite tomt, men det är inget jag tänker på så jag lämnar min väska i receptionen och går till matsalen som är tom! Var är alla? Jag tar upp schemat igen och det visar sig att vi först skall vara här på lördag och söndag... Fantastiskt.

Jag hämtar väskan igen av en förrvirrad receptionist och går i rask takt till Svenska FN förbundets kansli där vi skall vara! 15 minuter sen är jag men det gör inget eftersom det är lunch. Sånt händer va? Får också veta att jag inte är den enda av ambassadörerna som är virrig utan nån till hade också varit till Ersta. Beror säkert på att vi började där i höstas och avslutade på kansliet, men vi gjorde tvärtom denna gång.

Lunchen var super smarrig och kick offen körde igång med några föreläsningar.

Vi fick lära oss mera om hur det ser ut med flickors rättigheter i vissa länder och statistikenr skrämmande. Statistiken gör att jag ännu mer vill jobba med detta och kämpa för att bidra till att världen blir en bättre plats. Alla skall ha rätt att gå i skola, alla ska få bli gravida när dom vill och ha möjlighet att få lära sig om sina sexuella och reproduktiva rättigheter!  Alla borde få veta vilka mänskliga rättigheter man har rätt till, men världen är tyvärr väldigt ojämlik.

Efter alla föreläsningar var det dags för middag igen😍 Yummie säger jag bara! Och sällskapet är fantastiskt!

Dessutom är rummen betydligt lyxigare denna gång, tack Svenska FN förbundet för allt vi får!❤
Nu skall jag gå och umgås med dom andra lite mera!
//Carco

Gillar

Kommentarer