En utställning med döda människor - Det tyckte jag

Konserverade människokroppar, döda människor, real human bodies. Den utställningen var på besök i Västerås idag. Därför passade jag på att gå på den. Samtidigt som det var lite konstigt att gå på utställningen och se alla kroppar och kroppsdelar var den lärorik.

Dock fanns det en hel del som de borde förbättra till nästa gång. Texterna var långa, det var trångt, om det mesta fanns det ingen information heller. Det krävdes att man visste en hel del om människans anatomi sedan innan.

Det jag tar mest med mig från utställningen är hur olika tumörer ser ut, fostrets utveckling i olika stadier och lungorna. Hur de ser ut och fungerar på en icke rökare och en rökare. Enormt stor skillnad! Är lycklig över att jag inte röker. Under utställningen fick man testa att pumpa luft i lungorna. Äkta lungor från två människor.

En bra men udda utställning. Konstigt att se döda människor i ett sådant här sammanhang. Uppskärda i bitar och i olika poser. Lärorikt men lite konstigt. Hade ni gått på en sådan här utställning?


//Carco

Gillar

Kommentarer