Ett år sedan bröstoperationen

Ett år. Ja så lång tid är det sedan jag opererade bort klumpen i mitt bröst. Kommer ihåg vilken ångest jag hade inför operationen och hur jag skrämde upp mig själv inför operationen.

Frågade narkosläkaren om han kunde garantera att jag var tillräckligt nedsövd och svaret jag fick var att det har hans specialitet. Så den delen kändes lugnare efter det svaret.

Jag har opererat blindtarmen tidigare så jag hade legat på operationsbordet, men att acceptera de små ärren tog flera år och att få ytterligare ett ärr under bröstet kändes inte särskilt kul.

Hursomhelst var det en nödvändig operation och allt gick bra, men återhämtningen har tagit evigheter. Ännu har allt inte läkt.

Idag ser allt jättefint ut och ärret tänker jag inte särskilt mycket på, vissa dagar kan jag bli less på det, så är det, men det är överkomligt.

Det drygaste är att det tagit så lång tid för allt att läka inuti. Det har gjort ont att ligga på mage, på sidan och vissa bh:er har tryckt på. Men även det börjar bli bättre.

Nu väntar jag bara på en kallelse för återkontroll, men det lär dröja iom corona. Hursomhelst, jag mår bra och vissa dagar är dryga, annars är det lugnt.

Men gurls, håll koll på era bröst och känn efter klumpar och kolla upp minsta konstighet. Även om vården säger att det inte behövs, så känner ni att nåt är knas så stå på er och be det bli uppkollat.

Och än en gång, har ni en klump, googla inte för mycket innan ni vet vad det är❤️

Ta hand om er!

//Carco

Gillar

Kommentarer