Ettårskontroll efter bröstoperationen

Som jag nojjat inför idag! Gör mammografi ont? Ser allt bra ut? Nån ny klump?

Ja alltså för ett år sedan opererades en klump bort son fanns i mitt bröst. En fibroadenom (godartad tumör). Det har tagit lång tid för allt att läka och det har varit jobbigt, det tänker jag inte skjuta under stolen.

Och då det nu är lite mer än ett år sedan operationen då var det dags för en uppföljande kontroll. Det då det var en fibroadenom och man vill hålla koll på förändringar i några år framöver.

Är tacksam över att sjuksköterskan var bekant och bra. Gillar henne, så det kändes skönt att ha just henne när jag skulle kollas.

Brösten kändes igenom, allt var ok och så blev det dags för mammografin....

Hade det varit för några månader sedan hade jag dött av smärta i det bröst som opererats, men det gick bra nu, även om det gjorde ont. Det kändes typ som att man hade två plankor som man placerade bröstet emellan och tryckte ihop dessa hårt.

Jag överlevde och fick se röntgenbilderna. Inte för att jag förstod så mycket, av det, men hon förklarade allt så bra.

Sen blev det ultraljud som en läkare ansvarade för. Också en bra läkare. Allt såg okej ut, men får det officiella svaret om nån vecka och sen väntar en ny kontroll om ett år.

Men tjejer! Håll koll på era bröst! Känn igenom dem en gång i månaden!

Galet att bilden ovan till höger är från förra sommaren efter operationen!

Så efter kontrollen kändes det skönt att umgås med en god vän och äta god mat. Bjöd på rödbetor, getost, groddar och ruccola. Mums!

En helt okej dag! Nu blickar vi framåt! Ett år till nästa kontroll!

//Carco

Gillar

Kommentarer