Försöker de skrämma oss eller lära oss allmänbildning?

Ibland funderar jag på vad tusan jag valt för utbildning. Känns lite som att lärarna försöker skrämma livet ur oss med filmer och böcker eller så är det bara lite mer allmänbildning dom försöker få i oss. För nu har vi kollat 2 läskiga filmer en deprimerande med dödsångest där människor gasas ihjäl med avgaser och den andra om en massa mord och krig i Algeriet. Dessutom skall vi läsa en bok fylld med äckliga bilder bland annat hur människor har avrättats genom tiderna och olika experiment med levande människor. En helt sjuk sak som jag fann i boken var ett experiment som dom gjort med människor. Frusit ner dem till is i 30 minuter och sedan hackat loss dem. Men hallå att frysa ner en levande människa? Hur moraliskt rätt är det egentligen? Så fel som det kan bli enligt mig.

Allmänbildning eller ej men lite äcklad blir man av allt detta. Hur jag skall ta mig igenom denna bok får vi se men läsas skall den.

En referensperson har jag fått fixat idag så hoppas verkligen att jag får jobbet som jag vill ha. Det vore underbart.

Känns som om allt på bloggen handlar om plugg och skola osv men det skall det bli ändring på. Vet ni idag anmälde jag mig till en grej här i Norrköping, få se hur det går. Vad det är som jag anmält mig till berättar jag ifall jag går vidare från uttagningen.

//Carco

Bild ur filmen ”Härlig är jorden” – Roy Andersson

9

Gillar

Kommentarer