Grattis Finland!

Idag är det en dag som vi finländare kan vara stolta över många olika saker. Vi kan vara stolta över att säga att vi är finländare men vi kan även vara stolta över vårt land. Vi kan även vara oerhört stolta över våra förfäder som kämpade tappert för vårt land under krigsåren. För exakt 99 år sedan blev Finland ett självständigt land och vägen dit var ingen lätt väg.

1917 den 6e december förklarade Finland sig självständigt från Ryssland och detta firar vi idag på många olika vis. Denna dag handlar om att hedra minnet av dem som miste livet i kampen för självständighet. Familjemedlemmar och vänner samlas för att fira tillsammans denna dag. Att följa med den direkta tv-sändningen från presidentens självständighetsmottagning och kritiskt granska gästernas outfit och beteende är en mycket älskad tradition.. En del människor deltar också i ett fackeltåg eller besöker soldatgravarna på kyrkogårdarna.

Jag som är bosatt i Sverige tänder ett blåvitt ljus, lyssnar på Finlandia hymnen och kollar på självständighetsbalen på slottet vilken börjar om ca 5 minuter.

Trevlig självständighetsdag kära ni!

//Carco

4

Gillar

Kommentarer