Inte varje dag man får fastjobb

De senaste månaderna har jag sökt jobb som en galning, konkurrens är ännu hårdare nu under pandemin och jag har varit orolig för att inte ens få ett sommarjobb.

I december dök en tjänst upp på min gamla redaktion på SVT Nyheter Västmanland som reporter. Jag sökte jobbet, men hoppades bara i smyg på att jag skulle gå vidare då konkurrensen är så extremt stor. Gick vidare till nästa steg och så sista steget, hoppades fortfarande i smyg, men inte för mycket. Jag ville inte bli besviken om jag inte skulle få jobbet. Så jag gick vidare till slutskedet. Från att ha varit över 70 sökande till att bara vara en handfull sökande kvar. Gissa om jag var nervös, stressad och orolig. Väntan på slutbeskedet.

Så kom samtalet förra veckan. Jag fick jobbet. Nej, jag kunde inte förstå det, så obeskrivligt roligt och lyckan var total. Efter samtalet så ringde jag min sambo och berättade. Ganska osammanhängande var det samtalet för alla känslor kom på en och samma gång. Så med lite tårar och skratt så fick jag till slut fram att jag fått fastjobb på SVT.

Idag skrev jag på kontraktet så från och med april kan ni se mig i rutan igen! Jag är så oerhört stolt över mig själv och så glad, så lycklig!

Samtidigt känns det som att jag blev dubbelt äldre på direkten. Har köpt hus, har sambo och nu fastjobb. Sånt flyt har man inte varje dag.

Hursomhelst, jag är överlycklig och ser verkligen framemot att börja jobba i Västerås igen och på min gamla redaktion. Sen är det klart att jag kommer sakna radion då jag slutar där, men är samtidigt väldigt glad och taggad på fortsättningen som kommer nu på SVT.

Så håll ögonen öppna för här kommer jag!

//Carco

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,

Men guuud vad kul! Grattis 😃

nouw.com/hilma
Carcos
Carcos,
Tack så mycket ❤️
nouw.com/carcos
happyM
happyM,

Åhhhh gud vad kul!!! Stort stort grattis 😃 <3

nouw.com/happym
Carcos
Carcos,
Åb tack så mycket ❤️
nouw.com/carcos
Tidstjuven,

Wow, grattis! 🤗

tidstjuven.com
Carcos
Carcos,
Tack så mycket ❤️
nouw.com/carcos