Jag blev årets FN-Ungdom

När jag fortfarande bodde i Finland var jag väldigt engagerad ideellt. Så när jag flyttade ifrån min släkt och vänner till Sverige kände jag att en del av mig saknades.

Jag började studera i Norrköping träffade jag en engagerad person i min klass som då var ambassadör för Svenska FN-förbundet. Det var startskottet för mitt engagemang för förbundet. Att jag fick träffa denna människa.

Jag började engagera mig inom lokala föreningar, blev ambassadör och nu är jag med i referensgruppen som planerat lägret jag är på.

I måndags var jag på ett träningspass och när jag kommer tillbaka till omklädningsrummet har jag flera missade samtal samt ett sms. Det var av generalsekreteraren på Svenska FN-förbundet.

I meddelandet stod det att hon hade något viktigt att berätta och det första jag tänkte var : Nu är det något krångel med min tågbiljett till Härnösand.

Jag ringer upp henne och får höra att jag blivit utsedd av förbundets styrelse till Årets FN- ungdom!

Så där i omklädningsrummet visste jag inte vart jag skulle ta vägen och vad jag skulle säga. Jag blev mållös. Tänk att jag kommer få ta emot priset! 

Jag tror att de som befann sig i omklädningsrummet när jag fick samtalet tyckte jag var helknäpp. Så förvirrad och lycklig samtidigt.

Hemligt skulle det vara inför lördagens galamiddag. Trots det berättade jag det för min pojkvän, mamma och pappa. Kände att de behöver få veta det innan de läser det i tidningen.

Hela veckan har jag hållit tyst och det har spekulerats kring vem årets FN-ungdom är. Mitt pokerface är oftast värdelöst, men jag anser att jag fixade detta bra.

Så igår kväll var det dags för galamiddagen. De som jag planerat lägret med visste inget och att spendera så mycket tid med dem och inte få berätta var så jobbigt. De spekluerade om det kunde vara någon deltagare eller vem det nu var.

Talet generalsekreteraren höll var så fint så jag kunde inte hålla bort mina tårar.

I förväg hade jag funderat på vad jag skulle säga när jag väl stod där, men det blev inte riktigt som planerat. Att försöka hålla ett fint tal gråtandes är inte det lättaste. Dock känner jag ändå att det jag sa var genuint.

Foto: Svenska FN Förbundet

Motiveringen till priset löd:

”Caroline har varit en av Svenska FN-förbundets mest aktiva unga ambassadörer. Hon har föreläst om projekten Flicka och Skolmat samt arrangerat flera andra projekt. Hennes hedersuppdrag resulterade i fortsatt engagemang i Linköping FN-förening och sedan vidare till Västerås FN-förening där hon vid årsmötet blev vald till kassör. Carolines akademiska bakgrund och engagemang har lett till att hon blev utvald till förbundets referensgrupp för unga som bland annat förbereder Svenska FN-förbundets största ungdomskonferens under året, UNg-helgen. I detta arbete har Caroline bidragit med många kloka tankar.”

Och priset jag fick var ett fint diplom och en prissumma på 10 000 kronor. Hur sjukt är det inte att jag vann. Och stort tack till dig som nominerade mig ❤️

Redan nu på morgonen hade tidningarna varit snabba med att snappa upp det. Tack ännu en gång❤️ Det är en ära att fått priset❤️

//Carco

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Grattis till en sådan hedrande utmärkelse
nouw.com/stenhagenbettan
Carcos
Carcos,
Tack så mycket ❤️
nouw.com/carcos
SimonAndersson
SimonAndersson,
Carcos
Carcos,
Tack! 😄
nouw.com/carcos
Mahdi
,
Stort grattis!
Carcos
Carcos,
Tack! 😊
nouw.com/carcos
Mahdi
,
Stort grattis!
Carcos
Carcos,
Tack! 😊
nouw.com/carcos