Jobbcirkus

Idag har det varit en intensiv dag från morgon till kväll. Började med att vara i plugget mellan 10 och 15. Filmvisning och en heeel del prat blev det från lärarens sida. Filmerna var ju inte sådana som jag själv skulle kolla på fritiden men i utbildningssyfte så var dom väldigt bra. Jag fick trots allt lära mig en hel del nya saker.

Efter plugget gick jag och hämtade min fina canvastavla som hade anlänt. Snabbt och smidigt gick det. Mer om det imorgon. Kan berätta att jag verkligen har kämpat med att sätta ihop den och nu känner jag mig som en händig man.Och jag gjorde det helt själv utan min pojkväns hjälp. Det ni 😉

I och med att jag imorgon efter skola och jobb åker upp till Söderhamn var jag tvungen att fixa lite skolarbete idag. På måndag kommer en del av min klass att gå och kolla på utställningen Jobbcirkus på Arbetets museum. Men eftersom jag har tänkt stanna lite längre hos min pojkvän gick jag och kollade på den idag.

Utställningen var väldigt lärorik, speciellt för mig som inte har gått så länge i den svenska skolan och inte är så insatt i det svenska skolsystemet. Denna utställning riktar sig främst till 9e klassister som snart ska göra sitt gymnasieval. Men utställningen tog även upp viktiga frågor som handlar om arbetsmarknaden.

Detta var helt klart den roligaste utställningen jag var på. Det var ju lite som att gå på cirkus. Men efter att ha sett hela utställningen kände jag att de ville att man skulle välja vissa utbildningar lite mer. Dessa var teknik och industri. Så det kändes lite som att mina jobbchanser efter utbildningen är minimala och att jag valt helt fel utbildning enligt samhället, men ändå inte. I och med att dom påpekar att man skall göra som man vill och följa sitt hjärta MEN att välja teknik eller industri är det bästa du kan göra. Trots det var utställningen väldigt fin och lärorik.

Dessa piltavlor föreställer hur många jobb det finns inom olika områden. Dessa är min framtid. De minsta tavlorna.

Och när man går genom denna port möts man av detta:

Jobb för dem som pluggat teknik eller industri.

//Carco

8

Gillar

Kommentarer