Kanelbullsäppelpaj - här är receptet

Många av er har hojtat att ni vill ha receptet på äppelpajen som jag gjorde i helgen. Här kommer det!

Ingredienser:
2 satsar pajdeg
kanel
2dl socker
6-7 äpplen
2 msk Mjöl
smör
Pärlsocker
1 ägg

Börja med att göra en sats pajdeg, vanlig smördegsrecept. (125g smör, 3dl mjöl och 3msk vatten).
Kavla ut degen och pensla på smör och strö på kanel. Rulla ihop till en lång korv och skär i bitar.

Därefter smörjer du en pajform med smör. Sedan kan du trycka ut "kanel bullarna" i bottnen så det blir ett skal men fina små rullar i.

Börja sedan med äpplena. Tvätta, skala, skär i klyftor. Blanda i 2dl socker, 2 msk mjöl och 1 tsk kanel. Häll i pajskalet.

Upprepa första delen med receptet och gör ett nytt pajskal som ska fungera som lock.

Pensla med ägg, strö på pärlsocker och in o ugnen 45minuter i 180°.

Njut sedan av pajen med lite vaniljglass till. Mums!

//Carco

Gillar

Kommentarer