Kvinnor ska ha lägre lön eftersom de blir gravida och föder barn

Som bäst sitter jag på tåget påväg hem till Västerås igen efter denna lilla mina resa. Under tågresan har jag verkligen kämpat med att plugga, ni anar inte! Men det satt en tjej i samma vagn som pratade lite för högljutt i sin telefon. Hela vagnen fick höra om hur hon verkligen inte ville ringa ett samtal och be om ursäkt trots att hon visste att allt var hennes fel, men hon kände inte riktigt för det. Vi fick höra om hur hennes sexliv gick med hennes olika KKs och mycket mera. Nu var det inte så att jag tjuvlyssnade på hennes samtal, utan jag försökte verkligen stänga ut henne. Med hjälp av musik i öronen bland annat, men inte ens det hjälpte. Så tack för dagens show.


Nej på tal om något helt annat så hade jag min föreläsning i Lerum idag i en aula och det var oerhört kul att få träffa alla elever. Det märktes att många av dem tog till sig det jag sade.

Under dessa dagar har jag fått höra vissa åsikter som inte riktigt var överens med mitt synsätt eller det jag föreläser om. En person kom fram till mig och sa ungefär så här:

"Jag anser att vi i Sverige inte behöver jobba mera för jämställdhet för det är redan jämställt på alla fronter. Att kvinnor får lägre lön beror på att de blir gravid och föder barn, vilket är helt rimligt. De ska ha lägre lön eftersom de missar så mycket av arbetet när de är gravida och hemma med barnen"

Jisses tänkte jag när den personen kom fram till mig efteråt, hur ska jag bemöta detta, finns det människor som fortfarande tänker så här? Men det gick bra att bemöta elevens påstående trots att jag insåg väldigt snabbt att eleven inte kommer ändra sina åsikter. Då var det bara att säga:

"Jag förstår vad du menar, men enligt bla bla bla är inte Sverige jätte jämställt ännu pga bla bla bla.."


Hur skulle ni bemött ett sådant påstående?

Jag tänker som så att om Sverige och världen var helt jämställd så skulle mål 5 i Agenda 2030 inte finnas, målet om jämställdhet.

" Jämställdhet är ett mål i sig liksom en förutsättning för hållbar och fredlig utveckling. Jämställdhet uppnås när kvinnor och män, flickor och pojkar har lika rättigheter, villkor, möjligheter samt makt att själva forma sina liv och bidra till samhällets utveckling. Det handlar om en rättvis fördelning av makt, inflytande och resurser i samhället. Kvinnors och flickors generellt underordnade maktposition i förhållande till män och pojkar måste upphöra."

Källa: Globalamalen.se


//Carco


#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

Knoxtindra
Knoxtindra,
Word! Det är helt bananas att vi ens behöver höra en sådan kommentar yttras idag, samtidigt är jag glad över att personen sa det högt så att personen får höra en annan syn på saken. Förhoppningsvis kanske sås det ett litet frö någonstans. Kanske ändrades inte åsikten där och då, men förhoppningsvis så kanske eleven blir lite, lite mer benägen att ta in något vid nästa tillfälle. Mer jämställdhet till folket! Fortsätt prata om viktiga saker. Du gör skillnad. Ha nu en superfin kväll! 😊
nouw.com/knoxtindra
Carcos
Carcos,
Eller hur! Hållet helt med dig! Tack så mycket och trevlig helg till dig❤️
nouw.com/carcos