Lucia

Lucia är en av de finaste traditionerna jag vet. Det firas under årets mörkaste period och det är då lucia behövs som mest. Någon som sprider glädje och ljus åt alla individer, men särskild åt dem som behöver det lite extra. Idag har jag varit och kollat på lucia och lite annat i Karleby. Men även kollat på Finlands lucia i tv. Jag kunde ha varit där men kanske en annan gång 🙂

Som bloggare är det viktigt att ta bild innan man åker iväg 😉

Första gruppen som uppträdde var ingen mindre än Vilja. Här såg man många bekanta ansikten, bland annat medlemmar från den kör där jag sjunger men även min egna faster. Låtarna de sjöng var toppen, och man fick lite Glee feelis, ni vet tv serien Glee.

Efter Vilja var det dags för MGP vinnaren Jacob Sundström, även känd som min kusin. Ibland får man skryta lite extra på sina släktingar och idag tänker jag göra det. Ni vet alla

kändisar som man varit smått förälskade i när man var mindre, min kusin är en av dem. Ifall han inte redan är det så blir han nog snart. Finns det något bättre än killar som kan sjunga?

Efter att man fått lite julfeelis var det dags för lucia. De var så vackra och söta allihopa och sjöng som små änglar. Lucia är min favorittradition och även om jag inte ännu burit luciakronan så skall jag göra det en dag. En dag skall jag bära luciakronan!

Efter ett par lucia sånger fick tjejerna ta en kort paus och två andra körer fick fortsätta att underhålla oss.

Så sockersöta tomar ♥

//Carco

9

Gillar

Kommentarer