Marthamöte är visst ett ord!

Nu blir det äntligen långhelg! Jag och min grupp har gjort morgondagens inlämningsuppgift i förväg, så det är skönt. Nästa Västerås!

Ikväll har vi haft en konsert i kyrkan tillsammans med en tysk kör och jisses vad de var duktiga. En trevlig kväll helt enkelt. Sen har jag fått äta en ny maträtt. Stuvad pyttipanna. Va? Men gott var det.

OCH så har jag lärt mina körmedlemmar ett nytt ord. Det var nämligen så att ett gäng tjejer satt i kyrkan o pratade o fixade med nåt. Då säger jag ” Ser ut som att dom har marthamöte” där. Och alla bara va? O då får jag höra att man inte använder det ordet i Sverige. Skumt tänker jag iom att vi har så många marthor i min hemby. Nåja så jag frågar vår kloka körledare hur det riktigt ligger till och hon blir mäkta imponerad att jag vet vad en martha och marthamöte är. Hon drar en paralell direkt till bibeln då Martha och Maria umgås. Maria slappar medan Martha sliter på. Och därifrån härstammar ordet Martha. Så ja det ordet finns visst i Sverige. Inget jag hittat på.

//Carco

7

Gillar

Kommentarer