Menssittningen 2017

Snart är denna skolvecka äntligen slut. Den har varit tillräckligt lång, intensiv med långa skoldagar och väldigt informativa. Ett seminarium imorgon och sen är det helg! Ja eller helg och helg, blir att plugga lite texter ändå men inget schemalagt i skolan.

Vet ni vad jag skall hitta på för kul nästa vecka? Jo på fredagen den 3e februari är det Menssittningen. Ska bli så kul och pojkvännen följer ju såklart med 😉 Minns ni i höstas i plugget då höll vi på med en projektbeskrivning. Min grupp gjorde en projektbeskrivning om en utställning som behandlade beteendet på sociala medier. Denna menssittning blev resultatet av vad en annan grupp i min klass gjorde. Så här skriver projektgruppen :

”En kvinna blöder i sammanlagt 7 till 8 år av sitt liv. Men endast 12% av världens alla kvinnor använder tamponger, bindor, eller menskoppar. Resten får nöja sig med gamla trasor, löv, aska och sand.

Rätten att kunna hantera sin mens är en fråga om jämlikhet och kvinnors rätt i samhället.
Över en miljard kvinnor runtom världen har inte tillgång till toalett. Många flickor stannar hemma från skolan när de har mens eftersom det inte finns någon plats där de kan byta mensskydd eller tvätta sig. Och var tredje flicka undviker att ställa sig upp och svara på frågor i rädslan av att bli retad av sina klasskamrater och lärare om hon har fått fläckar på kläderna.
Det är en vecka missad undervisning per månad. Varje månad.

Genom att ge kvinnor möjligheten till att hantera sin kropp så ger man dom möjligheten till utbildning och arbete.

Projektet Menssittningen är skapat av ett gäng KSM-studenter på Linköpings Universiet, campus Norrköping. Det är en välgörenhetssittning där intäkterna oavkortat går till att förse flickor i Uganda med mensskydd.

Så lämna klackarna och slipsen hemma, ta på dig dina mysigaste kläder och kom på vår menssittning den tredje februari med temat Mens & Mys. Vi ses då!”

Underbart va? Så ifall du känner dig sugen på en sittning nästa vecka och är nära området, se till att köp biljett denna vecka. Intäkterna går till en god sak! Vi ses där 😉

//Carco

Bildkälla: här

6

Gillar

Kommentarer