När 3 prickar styr ens liv

De flesta människor har någon typ av komplex och idag tänkte jag ta och berätta om något som jag stör mig på så olidligt mycket.

Jag har haft alla möjliga kroppskomplex, magen, benen, näsan ja skulle ta en evighet att rabbla upp alla. Men med tiden har det gått över och nya har dykt upp. Varför? Ingen aning, man kanske är illa tvungen att ha komplex bara för att. Men till saken nu då.

I 2 veckor i plugget har vi haft en ljudbox och detta betyder att vi gjort ett reportage och lite andra röst- och ljudövningar. I min grupp blev det jag som pratade i reportagen. Först när jag hörde inspelningen tänkte jag ”fy tusan, låter jag verkligen sådär, det kan inte vara jag”. Hörs det att jag är finlandssvensk sådär tydligt?

Men när ljudboxen var slut och vi hade haft redovisning av vårt sista projekt så kände jag ändå att jag inte har något att skämmas över. Jag är finlandssvensk, inte svensk, då ska jag låta som en finlandssvensk och vara stolt över det. Jag kanske aldrig kommer få den perfekta svenska radiorösten, men vad gör det när jag har något annat som är minst lika bra. Jag kanske låter som mumin enligt mina kompisar här i Sverige, men enligt mig låter jag endast som Carco. Dags att vara lite mer stolt över min röst helt enkelt.

MEN en sak som har stört mig betydligt mer än min finlandssvenska är några små prickar. Ja ni hör hur det låter ”Carco nojjar sig över några prickar”. Det är en världslig sak. Men för mig som aldrig haft många finnar är detta en stor sak.

Jag brukar få prickar när jag får en allergisk reaktion eller när jag är stressad. Vad det är denna gång vet jag ej men hela halva min rygg har varit prickig och detta vara ju katastrof inför balen. Då skulle jag ha en klänning med urringad rygg.Katastrof var bara förnamnet då. Nu har jag vant mig med dessa små prickar på ryggen och bryr mig inte om dem. Men det finns något som är så mycket värre. Jag har hela 3 prickar under halsen, ja ni förstår vad jag menar.

Jag har skämts så mycket för dem så att jag inte vågat ha mina vanliga tröjor utan valt t-shirts med hög hals osv. I morse insåg jag vad jag höll på mig. jag har ju låtit 3 små prickar styra mitt liv. Så skall det inte vara. Alla har något som man nojjar över ibland och man kan ju inte alltid vara perfekt. Så i morse tog jag en av mina vanliga tröjor med en liten urringning och ingen kommenterade eller lade märke till dessa prickar i plugget. Det är bara jag som stör mig på dom.

Så vad jag vill få fram med detta är att man inte skall nojja sig över småsaker. Det är endast man själv som lägger märke till det. En prick hit eller dit spelar väl ingen större roll?

Eller?

//Carco

3

Gillar

Kommentarer