Norrköping och BACK UP

Sköna sommar! Hoppas verkligen att sommarvädret håller i sig, så underbart att vara ute hela dagarna. Sen skulle det vara helt perfekt men lite solbränna, just nu är jag blek som ett lakan och det innebär att min vanliga foundation inte passar.

Förutom att njuta av det sköna vädret har jag varit i skolan och kollat in en utställning på Arbetets museum.

En av dessa utställningar berörde mig verkligen och den hette Back Up av fotografen Sara Johari. Back up är en ideell organisation och dess medlemmar är engagerade ungdomar som vill finnas till för andra. Man vill alltså inspirera, forma och vägleda ungdomar. Låta dem växa som individer, lyckas, ta ansvar och hitta sig själva och sin roll i samhället. Bilderna i denna utställning är fotograferade när ungdomarna är ute på fältet. Och dessa bilder förmedlar verkligen starka känslor. Här är mina favoriter från uställningen:

Säg hej. Ge en kram. Det är inte krångligt.

En annan utställning som jag kikade på lite snabb handlade om Norrköping och stadens utveckling, från industristad till studentstad. Visste ni att Ericsson har haft en fabrik i Norrköping med att denna lades ner helt 1999 och hela 2300 anställde blev av med jobbet. Norrköping, staden jag bor i. Väldigt intressant att ta del av stadens historia. När jag flyttade hit visste jag inte ens att Kolmården fanns här. Olyckligt ovetande. Men det finns 4 turistattraktioner som är väldigt viktigt för Norrköping och det är : Kolmården, Kaktusparken, industrilandskapet vid strömmen och Spårvagnarna.

//Carco

4

Gillar

Kommentarer