Nu tar vi och räddar världen tillsammans

Vilka inspirerande och lärorika dagar det har varit i Köpenhamn. Så roligt att få träffa personer på WFP och UNFPA i UN City som jobbar globalt med de frågor som jag och de andra ambassadörerna för Svenska FN Förbundet föreläser om.

Förutom allt vi lärt oss har vi också fått äta så god mat! Yummie! Och sovit som stockar i sköna sängar!

Mitt ambassadörsuppdrag lider mot sitt slut, men jag är oerhört tacksam att jag får fortsätta att engagera mig. Jag är nämligen en av de som är med i referensgruppen och ska planera världens bästa UNG- helg, ja 4 fullspäckade dagar fylld med utvecklings frågor och där man får träffa likasinnade människor.

Genom att vara ambassadör har jag lärt mig massor och även utvecklats som person. Samtidigt har jag blivit mera frustrerad över hur det ser ut i vår värld, men även mera inspirerad till att engagera mig.

På bilderna nedan ser ni energikakor och energiersättning via kräm. Dessa ger man till människor som är undernärda och lider av hunger. Där det finns en konflikt finns det hunger. Krämen på bilden smakar ungefär som jordnötssmör men innehåller en massa mineraler och vitaminer, kakorna likaså.

Till helgen får jag fortsätta att jobba med liknande frågor, men på planeringen med UNG-helgen.

//Carco

P.s. Stort grattis Finland på 101årsdagen! Även vi firade med bakverk från Fazer!

Gillar

Kommentarer