Planering är A och O

En återkommande fråga på bloggen och av människor jag möter är "hur hinner du med allt?". Ibland undrar jag om jag ens hinner med en fjärdedel av allt jag skulle vilja hinna med. Trots det är mitt liv väldigt fullspäckat, men jag älskar det. Det må kanske inte vara så kul att plugga varje dag, men väldigt givande och lärorikt.

Just nu har jag praktik mellan 8-17 och läser två extra kurser, det innebär att jag pluggar i 150% takt. Utöver det har jag ett styrelse engagemang, träning, en pojkvän, vänner och mig själv att hinna med. Om jag inte skulle planera min tid ( åtminstone försöka) så skulle mitt liv vara kaotiskt. Ja vissa dagar hinner jag inte med det jag tänkt, men då är det bara att ta nya tag.

Nu låter det som att det enda jag gör är jobbar stenhårt, men vilodagar är så viktigt. Dagar då man bara tar det lugnt och fokuserar på sådant man tycker är kul. Samma gäller vardagen, hitta stunder då du hinner pausa eller göra något annat som inte hör till alla "måsten". För mig är det stt läsa ett kapitel i en bok, kolla ett avsnitt av en serie eller blogga. Pauser är viktigt.

Sen finns det inga egentliga måsten. Jag kan välja att hoppa av mina extra kurser eller strunta i praktiken. Men det kommer jag inte göra och vill inte heller göra. Jag har ett mål och det är dit jag strävar. Det jag gör, ger mig något tillbaka. De extra kurserna är inte onödiga, utan de ger mig viktigt kunskap som jag anser mig behöva och som är intressant.

Men för att hinna med allt jag vill göra är planering A och O.

//Carco

Gillar

Kommentarer