Planeringstips alá Carco

Nu flyter allt på! Enormt mycket läxor och plugg men det fixar jag, ni vet jag tänkte ju bli student detta läsår. Som ni vet så är jag värsta planerings freaket så ordning och reda är A och O för mig. Eftersom skolan har börjat, skolstressen närmat sig så tänkte jag ge er lite tips på planerings.

1. En filofax/ kalender är allt du behöver! Du får struktur på din vardag och kan planera din tid mycket bättre. Utan en filofax hade mitt liv varit kaos. Jag planerar alltid en vecka på förväg och sätter in saker som jag är tvungen att göra osv, för att undvika stress men också så att något program krockar med något annat viktigt. Så mitt tips är att investera i en kalender/filofax.

2. För att göra planeringen lite roligare så kan man även investera i markeringspennor, post-it lappar. Bara för att göra det mera roligt och färgglatt.

3. Gör skillnad på bråttom och viktigt! Inför varje uppgift du står inför, fråga dig själv är det bråttom eller viktigt eller både och. Det är vanligt att vi fokuserar på viktiga saker istället för det som är brådskande. Så lär dig prioritera.

4. Planera högst 60-70% av din tid i kalendern. Glöm ej bort att du skall få plats med brådskande ärenden och sådant som dyker upp helt plötsligt.

5. MOTIVATION! Gör sådant som du gillar efteråt för då har du något att se framemot. Till exempel idag så har jag en massa plugg att göra, men gör jag det nu så har jag hela kvällen att ögna tid åt annat.

//Carco

0

Gillar

Kommentarer