Sex hemligheter bakom min studeframgång

Det här med att hålla studiemotivationen uppe är inte alltid det lättaste och speciellt inte när man vet att man själv ska skriva en uppsats på 40 sidor alldeles själv. Då kan jag lova att man behöver lite pepp för att komma igång med pluggandet och så det verkligen blir gjort.

Så i detta inlägg tänkte jag dela med mig av mina små knep.

1. Gör upp en tidsplan

Planering, planering, planering, det är A och O. Utan en tidsplan hade jag nog aldrig redan kommit så här långt med min uppsats. Jag gör upp en plan fram till mål, som är fylld med små delmål. Denna vecka är mitt mål att fixa till kommentarerna från mitt handledarmöte, börja skriva metodavsnittet och börja läsa teoriböckerna. Nästa vecka har jag andra delmål.

2. När motivationen tryter, gör ännu mindre delmål

Det som kan kännas jobbigt är när du läst igenom all litteratur och ska börja skriva och målet är att bli klar med ett helt avsnitt.... Trååååkigt! Vad är då bättre än små delmål? När jag skrev tidigare forsknings avsnittet skulle jag skriva om 5 olika undersökningar, vilket blev cirka 10 stycken i uppsatsen. Trist men det behövdes göras. För varje stycke du skriver, ät en chokladbit, jag lovar då kommer du skriva på ;)

3. Försök att skippa pluggandet under helgerna

När det enda du gör är pluggar så behöver du något att se framemot och du behöver pluggfria dagar. Om det inte är helgerna så se till att hitta någon dag i veckan då du ägnar dig åt sånt du gillar. Och säg inte att du älskar att plugga, i början kanske men när du gjort det i för många år lovar jag att du tröttnat.

4. Motionera och rör på dig

Din hjärna behöver frisk luft och dessutom behöver den aktiveras. Så lite motion är aldrig fel.

5. Även lite god mat gör dig mera pepp på plugg

Uttjatat men sant, mat, sömn och motion är ett av de hemliga recepten till att du mår bra men även för att du ska orka fokusera på studierna.

6. Pluggsällskap eller en super bra examenspresent att se framemot

Jag lovar, en liten voffe kan göra din dag så mycket bättre. Den på bilden är inte min utan en klasskompis men jag lääääängtar tills jag får min alldeles egna lilla Bruno.


Någon som har flera studietips?

//Carco

Gillar

Kommentarer