Shoo-bee-doo-bee dab dab eller Hej Sofia

Den stora musiktävlingen Eurovision song contest 2018 närmar sig med stormsteg och många länder har redan släppt sina låtar. Det betyder att jag har suttit och lyssnat igenom dem och nu i detta inlägg tänkte jag uttrycka mina känslor för vissa av låtarna.

Israels bidrag överraskade mig! Låten är udda, konstig och galen på ett bra sätt. Första gången jag hörde låten tänkte jag "Vad tusan är det här, Israel är det ett skämt". Men efter att ha lyssnat på låten ett par gånger så börjar jag gilla den. Den är ny och fräsch helt enkelt. Ska bli spännande att se hur det går för dem, tänk om dom tar hem hela kalaset?

Jag älskar Alexander Rybak och hans tidigare låtar, han fick en plats i mitt hjärta år 2009 med låten Fairytale som han även vann ESC med. Nu i år får vi fortfarande höra fiolen, MEN resten av låten? Hur tänkte du där?


"Sing
Shoo-bee-doo-bee dab dab (Shoo-bee-doo-bee dab dab)
Sha-ba-da-da hey (Sha-ba-da-da hey)
Sing it all day long (All day long)
And that’s how you write a song
Scoo-bee-doo-bee bap bap (Scoo-bee-doo-bee bap bap)
Boogie boogie woogie hey (Boogie boogie woogie hey)
Sing it all day long (All day long)
See, that’s how you write a song"

Det är ett utdrag ur hans låt och nej, nej och åter nej! Norge skäms! Detta är ingen ESC låt, åk hem och skriv en ny låt som inte innehåller orden "Shoo-bee-doo-bee dab dab".


Det här med monster verkar vara ett återkommande tema i låtarna från mitt hemland Finland. Förra gången det var monster inblandade var det Lordi och dom var utklädda till monster, men dom tog också hem hela kalaset. Nu är det Saara Aalto s tur att representera Finland i ESC och jag håller mina tummar och tår för att vi skall ta oss till finalen. Ja final, det har inte gått så farligt bra för Finland de senaste åren, men nu har jag mina förhoppningar. Jag tror på detta bidrag!

Benjamin, underbara Benjamin som för många många år sedan tävlade med låten "Hej Sofia" i Lilla Melodifestivalen. Har en barndomsvän som heter Sofia och hon fick höra denna låt otaligt många gånger... Jag kan berätta att hon var trött oerhört trött på Benjamin, mig och hans "Hej Sofia". Nu är det så att Benjamin skall representera Sverige med låten "Dance you off" och jag är stört kär i låten. Min pojkvän påstår att jag är smått förälskad i artisten, riktigt så är det inte. Låten är perfekt, jag har stora förväntningar!

//Carco

Gillar

Kommentarer