Sista dagen på SVT - så har det gått

Så idag var det min sista dag på SVT, hur galet är inte det. 1,5 år, så länge har jag varit på redaktionen och jag har trivts, även om det varit upp och ner.

Vissa reportage har jag haft lust att slänga i papperskorgen flera gånger om, men ändå envist fortsatt med dom. Och med underbara redaktörer och andra reportrar som funnits där att bolla med så har de krångliga reportagen som jag alltid lyckas ta på mig bli bra till slut.

Min tid på SVT började väldigt känslosamt, det var inte riktigt som jag hade tänkt, men det blev bättre och bättre. Praktikantveckan i Stockholm i TV-huset. Det kändes som att en dröm hade besannats.

Jag fick äntligen börja jobba på riktigt med det jag längtat med sen jag var liten. Varje gång familjen besökte Stockholm brukade vi åka förbi TV-huset och jag drömde om att en dag få jobba på SVT. Nu har jag gjort det i 1,5 år och vilken resa det varit.

Mina första telegram som jag speakade och min första ståuppa. Jisses vilken utveckling som skett. Det finns ännu att jobba med och få en ännu bättre nyhetsröst, men jag är stolt över hur långt jag kommit på så här kort tid.

Och att stå framför kameran har jag älskat sedan första stund och att få jobba med kroppen och rösten. En sån adrenalinkick!

Och under året har jag fått träffa många intressanta människor. Prins Daniel, LBSB, Idol vinnaren Tusse, Hannalicious, Anders som älskar kulturhistoria och sina jordkällare, Sara som blev bortgift under familjens semesteresa, Ängeln på Malmskillnadsgatan och många många fler.

Det fina med att jobba som journalist är att få höra alla om alla livsöden och berättelser och sedan få chansen att berätta dom vidare.

Förutom alla möten och reportage som jag gjort kommer jag aldrig glömma de gånger jag fått vara i studion eller fått utbildning med programledarna. Jag väntar ännu på den dagen då jag får jobb som programledare. Det jag levat jobba med sen jag var liten. Programledare, men det kommer så småningom!

Mycket har jag fått vara med om och lära mig. Men förutom att träffa människor har jag också fått träffa en del djur, t.ex. så gjorde jag en ståuppa med dessa nyfikna sötnosar. Det var som om de varit med framför kameran hela sitt liv.

Och förutom att jobba så har jag haft möjligheten att besöka några fabulösa events. Kristallen och Melodifestivalen. Känns som en evighet sedan!

Vilka minnen som skapats det här 1,5 året. Men sist men absolut inte minst. MUSIKHJÄLPEN! Wow vad det var roligt. Jag levde min dröm de där tre veckorna! Förberedde publiceringar, planerade och genomförde det. Och sen när Musikhjälpen ägde rum. Hur kul var inte det. Drömmen! Lärde mig så mycket av den tiden.

Mitt inlägg börjar närma sig slutet precis som mitt vikariat på SVT gjort. Jag är tacksam över allt jag lärt mig och allt alla lärt mig under den här tiden. Tack för att jag fick den här möjligheten och för alla som hjälpt mig att utvecklas. Och självfallet slutade jag med flaggan i topp! En granskning som jag sysslat med i ett halvårstid ligger nu ute på sajten. Ni hittar den här.

Klicka här för att komma till granskningen.

Avslutar med ett tack! Nu väntar nya äventyr på P4 Örebro!

//Carco


P.s Det sista fotot har Carl Edholm tagit.

Gillar

Kommentarer