Sluta härma mig

Imorgon är det äntligen dags för dagen med stort D. Det är dags för mig och min projektgrupp att bege oss ut i Söderköpings skärgård och filma. En film om Östersjön, problematiken där och till det kommer en exklusiv med världens härligaste människa. Bättre än så blir det inte.

Jag håller tummar och tår för att vädret är på vår sida, det gör inget ifall det är mulet så länge det inte spöregnar, men vi ska inte säga hepp förrän vi är över bäcken.

I torsdags provfilmade vi och jisses vad det krånglade då, idag har vi även förberett oss inför morgondagen och ja även idag har det krånglat som attan. Nu undrar man vad som mera kan gå fel? Tycker vi haft alla problem man kan ha, allt från att inte få bort tokiga inställningar på kameran till att det inte går att föra över filerna.

Det värsta av allt var nog när vi hade möte med vår lärare idag och han härmar min dialekt. Härmar min dialekt? Ibland blir jag less på att folk tycker att det är en sån attan rolig dialakt vi har. Men så himla annorlunda är den inte. Jag säger int istället för inte. Det och att det hörs att jag är från Finland. Det är det som är speciellt med mig, inget annat.

Men så roligt är det inte så man behöver härma mig? Vissa av mina vänner får göra det, min pojkvän gör det för att irritera mig och min lärare, ja fråga mig inte vilket motiv han hade. Det är inte alla som får härma min dialekt trots hur härlig den är.

Min dialekt är inte mera konstig än någon som pratar Norrländska eller Skånska, det är fortfarande en svensk dialekt. FINLANDSSVENSKA ÄR EN SVENSK DIALEKT!

Tack för mig.

//Carco

Gillar

Kommentarer