TACK!

Idag blev jag student, men vägen dit har varit lång och krokig. En massa plugg, jobbiga perioder och x-antal besök på ätstörningsklinik. MEN idag är jag lycklig, har tagit studenten och mår oerhört bra, inte nog med det;

Idag kan jag stolt säga att jag är vacker och super stolt över mina prestationer. Men för att kunna ta sig så här långt behöver man människor som alltid finns där. Så detta blogginlägg är till er!

Först och främst vill jag tacka min familj som funnit där, ja jag må ha bränt era proppar och gått er på nerverna, varit väldigt jobbig ibland, men innerst inne uppskattar jag att ni funnits där för mig.

Stort tack till mina vänner! Utan er hade detta aldrig gått, ett bollplank när det varit som jobbigast och underbara stöttepelare. Ni har alltid funnits där och om ni inte varit i närheten har ni endast varit ett telefonsamtal eller sms iväg.

Sen finns det 3 personer som jag vill tacka extra mycket för deras stöd och pepp. Farmor är en av dem. Hur många timmar och kvällar har jag inte suttit vid deras köksbord och pluggat eller i vardagsrummet och babblat om dagen med farmor. Även om detta kanske känns som något litet så har det haft en stor betydelse för mig. Kommer sakna dessa stunder hos farmor och farfar nu när jag börjar studera i Sverige. Vet att jag alltid är välkommen dit, men det lär inte bli lika ofta som vanligt men jag kommer igen. Om inte för pratstunderna så för de ljuvliga socker munkarna och plättarna.

Faster är även en person som jag inte kan tacka nog. Hon har alltid funnits där, trots att jag flyttat till Sverige. En underbar gudmor och faster är hon. Finns inte ord nog att berätta hur mycket hon betyder. Vi har mycket gemensamt och det är kanske en av orsakerna till varför vi ”klickat” så bra. Som jag har sagt i alla lucia intervjuer så säger jag igen; min största förebild är min egna faster!

Sist men inte minst vill jag tacka en lärare, den bästa av alla. Hur kan en lärare haft så stor betydelse för mig tänker väl någon men hon har haft enormt stor betydelse! Har haft henne som religionslärare i högstadiet men då var det väl inget mer än att hon var en cool lärare som var bra att lära ut. Men när jag började gymnasiet och det fanns en hel del kämpiga saker som dök upp så behövde jag en vuxen som jag kunde lita på men som inte var någon släkting eller så. Då blev hon det självklara valet. Ännu idag kan jag inte tacka henne nog för allt det hon gjorde då, finns inte ord. Men idag när hon kom och gratulerade mig till studenten kom glädjetårarna. Så lycklig att jag fått ha dig som musik och religionslärare men även som en stöttepelare. Tack för allt, utan din hjälp där i hela röran så hade det aldrig fått ett slut. Och som du såg idag så är jag lycklig och hel igen.

Tack alla för ert stöd!!! Imorgon bär det av till Sverige igen, ja jag kommer sakna mina vänner, familj och släkt men nu har jag flyttat hemifrån och skall börja skapa mitt framtida liv. Stort tack till Mamma, farmor, mormor och faster som hjälpt till extra med studentfesten. Ni är guld värda♥

//Carco

Foto: Hanna- Madeleine Andersson

10

Gillar

Kommentarer