Toapapper, barbiedockor och överröstande musik - så var Kiss The Exhibition

En onsdag med ett fullspäckat schema. Började dagen med massage, vilket var på tiden. Därefter bar det av till läns museet i stan. För att kolla in Kiss utställningen.

Min kunskap om bandet var inte särskilt stor innan, men jag lärde mig en del under utställningen. Dock märktes det att den som gjort utställning var ett stort fan. Men intressant var den.

Det jag blev förvånad över efter att ha sett utställningen var hur mycket saker det finns som sålts med Kiss-tema. Hello Kitty plånböcker, Scooby Doo möter Kiss, Toapapper med Kiss, ja det mesta fanns där.

Och alla kläder som artisterna haft, det är minst sagt en intressant klädstil, men det har sin charm trots allt.

Lärorikt, intressant och fascinerande. Men det fanns en del förbättringsmöjligheter för utställningen. Är lite skadad av min utbildning som utställningproducent och ser efter vad som kan förbättras.

Bland annat så fanns det en del där två pappdockor stod på en scen och musik spelades, men denna musik hördes över hela utställningslokalen, och jag kan förstå att det ska höja stämningen och ge en upplevelse, men det gör att man blir ofokuserad på de andra delarna med längre texter.

En annan sak som kunde förbättras var möjligheten att höra vad som sades när videor spelades upp på skärmar. Återigen var musiken problemet, men detta kunde smidigt lösts med hörlurar exempelvis.

Finns ytterligare några förbättringsmöjligheter, men det behöver vi inte ta upp här.

Jag har fått lära mig om medlemmarna i bandet, bandets historia, se olika samlarobjekt, lära mig mer om kulturen kring Kiss och fått lära mig några nya låtar.

Det jag inte fått lära mig är varför de valde namnet Kiss? Jag vet vem som designade logotypen, men inte varifrån namnet kommer. En liten detalj bara. Och om jag råkat missa svaret så är det mitt fel, men jag får väl ta och googla det.

Passade även på att titta in hos konstmuseet för att kika vad de har pågång. Just dessa två verk fastnade jag för. Konstverket på bilden till höger är oerhört spännande och intressant att tolka.

Resten av dagen då? Jo jag har deltagit på en digital föreläsning om Mänskliga rättigheter och därefter bara chillat. Och snart är alla köksskåp skinande rena, ett kvar nu!

//Carco

Gillar

Kommentarer