Vi pratar m invandring på samma sätt som på 1500 talet

Kan ni förstå att det är fredag och helg? Nej inte jag heller! Veckorna bara rusar förbi och som jag sagt innan så känns det som att jag inte gjort ett smack. Denna vecka har jag dock hunnit med massor! Jobbat, pluggat, hållit i föreläsningar, gjort simprov, övning med kören och idag har jag skrivit 1:a uppgiften till hemtentan. Hemtenta, låter inte det roligt? Inte direkt enligt mig men, jag fixade det!

Innan jag började skriva idag undrade jag hur tusan jag skall få ihop 6-8 sidor men jag började med första uppgiften och jag hade bara mer och mer att skriva. Frågan löd ungefär så här " Hur påverkar mediesituationen vår syn på varandra och världen".

Jag skrev om medias syn på invandring, flyktingar och personer med utländsk bakgrund. Den research som jag gjorde ar allt skrämmande. Har skrivit om det tidigare i samband med mitt reportage om Susanna Alakoski som forskar och skriver om dessa frågor.

Kan ni förstå att vi talar på samma sätt om invandring idag som vi gjorde på 1500 - talet, det är galet! Dessutom visar forskning att media nästan endast lyfter fram den negativa aspekten av invandrare. På 60 -talet var det finländare som var arbetskraftsinvandrare i Sverige och de gjorde stor nytta! Trots detta skrev de i tidningarna att Finländarna endast var fulla och ställde till med bråk och kaos. På samma sätt skriver man om dagens invandrare. Hur kommer det se ut om 30 år? Är det på samma vis då? Man inser hur fel man hade om dagens invandrare och fortsätter att ha fördomar och skriver negativa saker i medierna. Jag kan garantera att det kommer se ut på samma vis då!


Det betyder att det behövs förändring och att vi blir bättre på att integrera människor! Utan fungerande integration blir det kaos.

Det skrev jag den första uppgiften i hemtentan om och det fann så mycket mera som jag kunde ha lagt till men p.g.a. sidbrist och för att jag hade en annan uppgift kvar att skriva så var jag tvungen att summera upp allt.


Imorgon fortsätter jag med hemtentan och då skall allt bli klart!

//Carco

Gillar

Kommentarer