ÄNTLIGEN

Som ni kanske märkt har ni inte kommit in på min blogg och det har inte jag heller på 2 hela dagar! Har aldrig haft ett så här långt uppehåll med att blogga så det har känts jätte konstigt och jag har massor att berätta! Servern har varit nere och det har varit tekniska problem hos företaget som driftar servern, därför har det strulat.

I söndags var det julbord med kören, första för i år. Känner att jag måste ta vara på tiden med min kör nu i och med att jag flyttar till Västerås i januari så detta blir min sista termin med Novakören. Efter julbordet var det dags att lussa på konstmuseet. Gissa vem som var lucia!?! Jo jag! Att äntligen få vara lucia betyder så mycket för mig, att få vara med och sprida glädje och verkligen se hur det lyser i ögonen på de vi lussar för. Det var magiskt på konstmuseet. såg hur det glimtade till i barnens ögon, men även de äldre. Tusen tack för blomman!

Igår satte vi äntligen upp vår utställning Rising Down, jag är sjukt stolt över den och den prestation som vår projektgrupp gjort. Vill även rikta ett stort tack till Ingelsta shopping för att vi får ha vår utställning hos dem och ett ännu större tack till svärfar för att han hjälpte oss med vår roll up. Men vad handlar vår utställning om då?

Vår utställning Risning Down baserar sig på rapporten “Hur störd får man vara i ert varumärke?” gjort av riksförbundet FUB inom projektet Störd och Stolt. I rapporten har de intervjuat 600 företag ifall de skulle kunna tänka sig ha någon med funktionsvariation som ansikte utåt för deras företag. I slutet av rapporten tar de upp tio stycken punkter som företagen anser är problematiskt vid anställning av personer med funktionsvariationer. Det är dessa tio punkter som vi har valt att basera vår utställning på.

Det var kortfattat vad vår utställning handlar om, alltså vi vill belysa företagens brist i att anställa personer med funktionsvariationer i reklam. Det gör vi genom att nå ut till konsumenterna i och med att det är de som kan påverka företagen. Hela denna vecka kan ni se vår utställning i Ingelsta shopping.

Denna tisdagsmorgon började jag dagen med att klä mig varm för det hade snöat och var snökaos i stan. Jag skulle nämligen åka till Haga gymnasiet här i Norrköping för att hålla en föreläsning om Projekt Skolmat som jag är ambassadör för. Riktigt roligt och jisses vad bra alla lyssnade. Fick till en bra diskussion på slutet också så jag känner mig super nöjd. Tusen tack för presenten, den kommer jag ha användning av.

Nu är det dags för mig att börja fixa mig inför jobbet, sista gången som vi har läxläsning med högstadieelever idag.

Ber än en gång om ursäkt för ett sent blogginlägg men det finns inte så mycket som jag kunde göra.

//Carco

7

Gillar

Kommentarer