Är det nu jag skall kalla mig stolt finländare?

Denna torsdag hade jag tänkt slappa, kolla tv serier, ta en promenad och fixa lite smått i lägenheten men så blev det inte riktigt. Började dagen med att skypa med väldens bästa tjej, och ja hon är världs bäst så är det bara. Men i sommar ses vi! Gissa om jag längtar efter o få träffa mina vänner hemma i Finland.

Efter skypesamtalet var det bara att börja göra sig i ordning för jag skulle jobba. Den andra vikarien hade blivit sjuk så jag fick hopp in istället, men vad gör det då jag ändå var ledig. Efter jobbet tog jag en promenad för att kolla på det omtalade konstverket som ser ut som något halvdant. Typ som att dom ska bygga något och har glömt att ta bort byggställningarna. Men detta är ett KONSTVERK. Någon annan än jag som är förvånad?

Konstnären heter Ilka Halso och detta konstverk heter Restoration- Linden Alley, och ingår i utställningen Next: Utopia. Konstnären är dessutom finländare. Är det nu jag skall kalla mig stolt finländare? Personligen tycker jag att denna installation är super ful, men smaken är som baken. Tanken bakom detta är iaf att ”Konstverket lyfter fram naturen som ömtålig och leker med tanken av att restaurera den”

Vad tycker ni? Snyggt?

//Carco

8

Gillar

Kommentarer