Martin Schibbye, eldshow och yoga - så var min helg

Helgen har rusat förbi och så även veckan. Igår blev det en sväng på stan för att kolla in evenemanget "Västerås i vitt". Jag skulle snarare kalla det "Västerås i grönt". Det känns bara så skumt att det inte är nån snö, men hursomhelst, det var vackra isskulpturer

Förutom isskulpturer bjöds det på en eldshow som var ganska tråkig. Jag hade önskat lite mera fart och fläng. Sen är det samma show som de kör på alla evenemang, så något nytt vore kul.

Idag blev det också en sväng på stan, men i ett helt annat ärende. Journalisten Martin Schibbye var på besök i Västerås och höll i en föreläsning som handlade om vikten av oberoende journalistik.  Tidigare i höst såg jag filmen 438 dagar och idag fick jag höra en av männen som filmen baserar sig på.

Han var en bra talare och sa många kloka saker, bland annat betonade han vikten av lokal journalistik.

Jag kan inte föreställa mig det han gått igenom, men hans drivkraft är beundransvärd. Han var inspirerande och jag blev bara så taggad på att fortsätta jobba med journalistik.

Det var en lärorik och inspirerande föreläsning. Därefter bar det av till gymmet för ett yogapass. Ni kan inte förstå hur fantastiska de passen är. De är jobbiga, men ger så mycket. De är återhämtande helt enkelt och det är exakt vad som behövs inför en ny arbetsvecka.

Ha en fortsatt bra kväll!

//Carco

Gillar

Kommentarer