Tomten, jag vill ha en riktig bra vinter!

Vet ni att det snart är jul och snön har inte ännu kommit Norrköping. Vet ni hur synd det är? Hoppas verkligen att snön skall hållas kvar tills helgen i Söderhamn så att jag kan få åka pulka och kanske bygga en snögubbe. Barnsligt? Nej det är sånt som hör till vintern oberoende av ålder. Vem gillar inte att åka pulka hallå? Bästa som finns ju. Eller att bygga en snygg snögubbe på gården och kolla på den varje morgon genom fönstret. Då blir man glad av att se att den finns kvar och att man har gjort den själv eller kanske tillsammans med någon.

Varje år brukar jag och mina syskon försöka göra den största snögubben, men alltid slutar det med att boll nummer 2 blir så tung att vi inte orkar lyfta upp den så då får man tänka om. Men kanske det skall lyckas i år då jag har en stark pojkvän. Vår snögubbe skall vara den största och snyggaste jag nånsin gjort. Håller tummarna för tösnö och massvis av snö till helgen för jag skall ha roligt i snön.

En annan rolig grej med snö är att man kan ha snöbollskrig, bygga snölyktor och snöslott. Bästa som finns ju! Vintern är helt klart min favorit årstid. Ladda upp med glögg, pepparkakor, filtar, julmusik och ljus. Nån annan än jag som älskar vintern lika mycket som mig?

Min pojkvän frågade mig för nån vecka sen vad jag vill ha i julklapp och vet ni vad det är:

jo en riktig vinter och en underbar jul!

//Carco

Bilden är från gården hemma i Finland.

5

Gillar

Kommentarer