Vad som hände inatt

Många har frågat mig vad som hände igår i Stockholm så här kommer hela historian.

Efter Justin BIeber konserten var planen att jag skulle ta tunnelbanan från globen till t-centralen, byta där och fortsätta till Solna centrum med en annan tunnelbana. Där skulle min pojkvän vänta på mig och vi skulle äta något innan vi skulle fortsätta hem till Västerås. Riktigt så blev det inte…

Det var kaos efter konserten, ALLA skulle med tunnelbanan så Globens tunnelbana blev avstängd. Istället tog jag en annan i närheten. Alla trängdes in i tunnelbanan, det var super trångt så jag höll i mina ägodelar extra hårt. När tunnelbanan anländer till t-centralen skickar jag snabbt åt min pojkvän att det är dags att byta till den andra. HÅLLER I mobilen ännu då jag går av men släpper den ca 3 sekunder när jag går till trappan. När jag ska ta upp den igen och smsa min pojkvän är den borta. Den är inte längre i min ficka. Panik!

Kollar överallt! Går ner för trappan, river ur allt i min väska för att kolla om den trots allt är där. För jag tappade inte den. Hittar inte den någonstans. Panik! Börjar nästan gråta där. Hur tusan skall jag göra nu? Måste få tag i min pojkvän som är på väg och berätta vad som hänt.

En tjej kommer fram till min och frågar hur det är, just då gråter jag och har världens panik. Berättar vad som hänt och hon erbjuder sig att jag får ringa till min mobil från hennes. Avstängd… Snattaren var snabb med att stänga av den. Fan.. Ännu mera panik, kan inte hans nummer så vi söker upp min pojkvän på fb. Konstaterar att det inte är någon poäng eftersom att dom inte är vänner. Testar med hitta.se. Vet ju vad han heter, jobbar med och adress. Yes! Hittar numret.

Ringer och brister ut i tårar. Klarar inte av o hålla tillbaka dem längre. Köpte ny mobil för exakt 2 veckor sedan och på mindre än 3 sekunder är den borta. Till sist får jag fram att min mobil blivit stulen, jag är oskadd och är vid t-centralen. Här kommer första missförståndet… Vi bestämmer oss för att vi skall ses vid ingången. Han är där om 9 minuter.

Tackar henne för hjälpen och konstaterar att jag är vilse. Var tusan är den stora ingången. Måste hitta dit. Frågar henne igen om hjälp och hon visar mig vägen till Sergels torg.

Där står jag och väntar i 40 minuter! Har ingen som helst tidsuppfattning, känns som max 15 minuter. Poliser, ordningsvakter, trygghetsjouren och ungdomsjouren kommer turvis fram till mig och frågar vad som hänt då jag gråter och ser bedrövad. Om och om igen förklarar jag att min mobil har blivit stulen men att min pojkvän är på väg. Dom säger att det bara är att rycka i dem om det är något.

Väntar, väntar väntar men han kommer aldrig.

Ett gäng killar går förbi och den ena säger ”Det är inte värt att vänta, han kommer aldrig dyka upp, hitta en ny kille på tinder”. Så skrattar dom och fortsätter förbi.

Precis efter det kommer en kille som kan ganska dålig svenska fram till mig och frågar hur det är fatt. Just då orkar jag inte utan berättar bara kort att mobilen är stulen och jag behöver få tag i min pojkvän. Vi letar upp hans nummer igen men han svarar aldrig. Prövar om och om igen.

Till slut ger jag upp och tackar för hjälpen. Han önskar mig en trevlig helg.

Någon minut senare kommer han och säger att min pojkvän är i mobilen. Nu senare visade det sig att han hade ringt tills han svarat så jag förklarar att jag är här vid Sergels torg och undrar var han är.

I andra ändan luren har jag en orolig pojkvän som berättar att han trodde att jag var vid T-centralen i Solna. Men att han ringde upp tjejen och frågat om hon visste något. Hon hade då berättat var hon såg mig sist och att han är på väg till mig.

Tackar killen igen för hjälpen! Sätter mig mitt på torget och ungefär 10 minuter senare dyker han upp. Aldrig varit så glad över att se någon förut! Blir en hel del gråt och svart mascara på hans vita tröja men det är en bisak.

Utan den tjejen och killen hade detta aldrig blivit så bra som det blev till sist. Vi skickade ett sms åt dem inatt som tack för hjälpen. Deras hjälp betyder oerhört mycket.

Nu är vi hemma hos oss i Västerås och skall snart göra en polisanmälan samt gå till Telia och berätta. Min försäkring borde täcka denna stöld så hoppas verkligen på det bästa. Men som min pojkvän sa ; huvudsaken är att jag är oskadd. En mobil finns att köpa ny, men inte en ny Caroline♥

//Carco

10

Gillar

Kommentarer