Vad vill du bli när du blir stor?

Denna gång tänkte jag ta och besvara de sista frågorna. Roligt med en frågestund, lär bli en inom snar framtid igen så håll utkik.

  1. Vad är det du studerar egentligen och vad blir man när man studerat klart?

Jag studerar kandidatprogrammet KSM som står för Kultur, samhälle, mediegestaltning. Ja vad jag studerar egentligen och vad jag blir då jag är klar är en väldigt bra fråga. Så här står det på skolans hemsida :

”Efter dina studier på Kultur, samhälle, mediegestaltning är du inte bara proffs på projekt, du har också värdefulla kunskaper inom medieproduktion, utställningsproduktion, interaktiva medier och gestaltning – både när det gäller den akademiska kompetensen och det tekniska hantverket.”

Så jag blir väl ganska mycket när jag pluggat klart på universitetet. Efter utbildningen kan man jobba lite med vad som helst, t.ex. producenter, projektledare och pedagoger på museer, i konsthallar eller inom event, PR och reklam, eller som journalister inom press, radio och TV, eller som kommunikatörer, informatörer och marknadsförare i privata företag och offentliga verksamheter. Väldigt många möjligheter efter utbildningen helt enkelt.

2. Vad är ditt drömjobb?

Mitt absoluta drömjobb är att få vara projektledare över evenemang av olika slag. T.ex. den som har hand om kommunens alla evenemang. Den som är med och planerar, styr och ställer. Men att få just det jobbet i en viss stad är inte det lättaste. Vägen dit är lång och slingrig. Så ifall jag fick välja skulle jag vilja testa på lite olika innan jag får drömjobbet, t.ex. jobba som reporter, kommunikatör eller något i den stilen. Samla erfarenheter. Men drömjobbet är att få planera stora och små evenemang.

3. Finns det något som du tycker är bättre i Sverige än i Finland?

Ja det finns väl vissa saker som jag anser vara bättre här, men sen har Finland vissa saker som de är bättre på. Det som är bättre här i Sverige är:

  1. Kollektivtrafiken.
  2. Ahlgrens bildäck. Asså det är bästa godiset någonsin, lovar!
  3. Gratis/ relativt billiga preventivmedel tills man fyller 26år. Jisses vad det är dyrt hemma i Finland jämfört med här.
  4. Gratis tandvård till 21, kommer ändras till 23 nästa år. Klagar inte det minsta över det.
  5. Svensk service vart du än går.

Det var de saker jag kom och tänka på nu iaf. Men som sagt, det bästa hade varit ifall man fick ta det bästa från Finland och det bästa från Sverige och göra det till ett eget land. Det landet hade varit det bästa landet någonsin.

Men vet ni vad. Nu är det dags för mig att kliva in i duschen. Pojkvännen är påväg och ikväll är det MENSSITTNINGEN. Underbart! Mer om det imorgon.

//Carco

10

Gillar

Kommentarer